Мерефа Форум
Мерефа портал | Наша страница во ВКонтакте | Наша группа во ВКонтакте | Мы в Твиттере | Мы в Facebook

 FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы   РегистрацияРегистрация   ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Подпишитесь на RRS рассылку форума, будьте всегда в курсе событий форума!

Язык:
Росія веде інформаційну та економічну війну проти України
На страницу 1, 2  След.
 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов -> Политика
 
Автор Сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Чт Янв 08, 2009 6:40 pm    Заголовок сообщения: Росія веде інформаційну та економічну війну проти України Ответить с цитатой

Пам’ятаєте, що під гаслом «Примушення до миру» розпочалася російська агресія проти Грузії в серпні 2008 року. А тепер і Україна має з боку Росії… (did)

"Примушення до прокачування"

Отже, новий, 2009 рік, у відносинах України та Росії традиційно почався зі скандалу. І, загалом, практично всім зрозуміло, що до економіки він не має відношення. В своїх геополітичних надіях Москва «тисне на газ», вважаючи його своєю головною політичною зброєю. Що може протиставити цьому Україна?

Росія грає по-великому

Цілі газової війни Росії проти України не випадкові та викликані зовсім не якимсь непорозумінням або помилковим сприйняттям один одного. Свою енергетичну агресію Москва реалізовує в глобальній стратегії, в інформаційній війні, яку в ці новорічні дні в прямому ефірі спостерігають українські та російські платники податків. Кремль, вже у котрий раз, намагається зробити з України «козла відпущення», слухняну та залежну «зону» власних інтересів. Стало зрозуміло, що нинішня фінансова та парламентська криза в Україні підсилить тиск Росії на суверенітет України, увагу до внутрішньо українських політичних процесів. Адже в минулому 2008 року ні проросійського президента, ні впливової (парламентської) проросійської політичної сили або партії Москви в Україні сркеативить не вдалося. При цьому, аналіз нинішньої зовнішньої політики РФ показує, що «сумний досвід і українські провали» російської зовнішньої політики жодною мірою не змінили рішучості Москви повернути Україну в орбіту свого політичного впливу. Більш того, перетворити її на повністю залежну від Росії державу.

У Москві твердо переконані, що нинішня криза в Україні носить всеосяжний характер, офіційна влада нездібна справитися з ситуацією. Прокремлівські експерти завіряють своїх замовників, що криза в Україні пронизує не тільки економіку, але й суспільну свідомість, масову психологію, руйнує все «новоукраїнські» ідеологічні цінності. Саме тому спічрайтери сформулювали для президента РФ Дмитра Медведєва тезу про «слабкість української влади», яку він поспішно озвучив.

Кремль вважає, що потенціал ключових гравців українського бізнес - співтовариства, який пов'язаний із залежними від російських держструктур корпораціями, значний. А значить, час рішучих дій - «година Ікс» - наступило. В Москві впевнені, що газовий шантаж приведе до того, що влада «повалиться» в руки тих політиків в Україні, які, кажучи словами нині громадянина Росії Ігоря Бакая, «розбагатіли за рахунок того, що продавали російський газ».

Є ще один мотив хамської поведінки офіційної Москви. «Хамської» тому, що тільки Кремль додумався на всіх російських телеканалах, що працюють в Україні, демонстративно вимикати газові запальники Бунзена в прямому ефірі, а «Газпром» не поскупився на строчку реклами протягом доби про нібито газові борги України. В Білокам'яній не сумніваються, що майбутні вибори Президента України та позачергові парламентські вибори є унікальним шансом для «колонізації» України. Кремль продовжує активно фінансувати та інформаційне підтримувати добре відомі експертам, журналістам і владі маргінальні в Україні, проросійські партії та рухи.

Нинішня газова війна проти Києва, вважають в Кремлі, підтримає групи впливу та лобіювання, які в перспективі складуть нову парламентську більшість і приведуть до реальної влади в Україні якщо не маріонетковий «проросійський», то дуже залежний від Росії уряд. Більш того, в Росії мріють, що їх українська зовнішня політика приведе до поетапної відмови від державного суверенітету України.

Контргра з Росією

Залишивши для аналізу всі інші аспекти газового шантажу професіоналам, поговоримо ось про що. Україні в боротьбі з агресивною, войовничою інформаційною експансією Кремля, необхідно використовувати стратегію «слабкої сили». Іншими словами, панацею від викликів і погроз Москви необхідно шукати в самій Москві. Слабкість Росії виходить з її «сили». Адже ті її позиції, які здаються сильними, насправді найбільш слабкі та уразливі. В нинішній Росії в політичному та економічному контексті прогресує та розвивається радянський ренесанс, а нинішня російська влада воскресила віру російського обивателя у відродження Радянського Союзу, який, - нагадаємо, якщо хтось вже забув - сам себе знищив і благополучно розвалився.

Вже сьогодні в Росії де-факто сформована недемократична політична система, яка, при всіх оптимістичних заявах лідерів країни, слабка та нежиттєздатна. Навіть нинішній «співак Газпрому», німецький аналітик Олександр Рар вимушений констатувати: «Шокує, коли стаєш свідком того, з якою легковажністю російська еліта та суспільство відмовилася від ледве досягнутих ліберальних цінностей в обмін на авторитарну політику наведення ладу». В цих обставинах найбільш перспективним для державних інтересів України бачиться сценарій інформаційної «економічної війни» з Росією, при якому буде показана загроза життєвим інтересам тих регіонів України, де населення складає електоральну базу так званих «проросійських сил».

Очевидно, що самою уразливою з цієї точки зору ланкою в торгово-економічних відносинах з Росією є енергетика, а у вузько - спеціальному розумінні – торгівля газом. Кон'юнктура, що склалася, така, що вона дозволяє достатньо швидко та без особливого економічного збитку для України вивести Росію із стану рівноваги в тій сфері, де її позиції насправді слабкі, а позиції України – сильні.
Не дивлячись на укорінене в російському суспільстві уявлення про те, що Росія «благодіє» Україні, поставляючи їй газ за цінами , що нижче існуючих на світовому ринку, офіційна Москва дуже обмежена в можливостях реалізувати природні багатства, що дісталися їй при розділі імперії, – колишнього СРСР. Насправді газодобувна галузь Росії (її головний європейський козир і «національне надбання») дуже уразлива, оскільки її добробут повністю залежить від можливості продавати здобутий газ.

Головний на сьогоднішній день і найбільш перспективний з погляду розвитку бізнесу споживач цієї сировини знаходиться в країнах Європейського Союзу. Проте без газотранспортної системи України російський газ перетворюється на товар, який неможливо реалізувати, тобто в щось, що не має господарського застосування. Не дивлячись на гучні недавні заяви перших осіб Газпрому про те, що «газ до Європи піде поза Україною», в осяжній історичній перспективі (15-20 років) ні будівництво газових трубопроводів в обхід Балтії, ні намір через «Блакитний потік» до Туреччини експортувати газ в країни Південної Європи не зможуть заперечити необхідності використовувати газотранспортну систему України.

Росія - це і є Газпром

ВАТ «Газпром» - одне з бюджетоформуючих підприємств Росії. Більш того, Росія, як говорять в Москві – це і є Газпром. І не дивлячись на офіційно декларовані успіхи, це об'єктивно проблемна компанія, обтяжена величезними боргами, які постійно зростають із-за непрофільних і політично ангажованих витрат. В результаті, у разі реального загострення обстановки, пов'язаного з постачаннями газу споживачам в країнах ЄС, «Газпром» не зможе протриматися більше двох тижнів, оскільки опиниться на межі банкрутства. Адже у разі правильної побудови інформаційної компанії, завдяки чому європейські споживачі адекватно оцінять, хто реально спровокував газовий конфлікт, європейські партнери «Газпрому» пред'являтимуть претензії Росії. І, схоже, Європа все чітко визначається в своїй позиції: нинішній газовий конфлікт «це проблеми двох приватних компаній».

Крім того, Україна має союзників у самій Росії. Політична опозиція, а також бізнес-еліти Росії об'єктивно зацікавлені в корінному виправленні ситуації. Адже непрозорість, втручання держави (по суті, чекістське викручування рук всім) в продаж вуглеводнів створюють середовище для корупції, крадіжки, відмивання грошей. В результаті, можливі короткострокові вигоди для тієї ж опозиції та бізнес - еліт обертаються стратегічним програшем. Тому об'єктивно вони також зацікавлені в показі реальних наслідків монополізму Газпрому. А в цілому, неминуче в такій ситуації падіння котирувань акцій головної російської «блакитної фішки» підірве та дискредитує Кремлівський міф про стабільність влади Путіна-Медведєва.

Завдання України - "перевернути" ситуацію

Але Україна нічого не доб'ється, якщо продовжуватиме захищатися і лише відбивати атаки в інформаційній сфері. Сьогодні керований конфлікт виходить від російських стратегів створення з України зони своїх інтересів. Завдання України – «перевернути» ситуацію. Умови та формулу конфлікту повинна визначати не Росія (як вона це сьогодні грубо та цинічно робить), а Україна.

Якщо наші політстратеги, політтехнологи та журналісти чогось варті, вони можуть і повинні залучити російських політиків, політологів, журналістів в дискусії, в яких обговорювалися б теми, реальний механізм дії збудованої Путіним - Медведєвим політичної системи Росії, імперська ідеологія, відродження сталінізму. В цьому випадку навіть не треба дискредитацію, відбудеться самодискредитація російської влади, що діє.

Треба також докласти всі зусилля, щоб розкривалася російська експансивна газова стратегія. На тлі суспільного протесту офіційна українська влада повинна зберігати незворушний спокій, закликаючи Росію до відносин на цивілізованій основі. Президент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, не дивлячись на всі відмови, повинні демонструвати бажання знову й знову прибути до Москви та на найвищому рівні провести переговори з Дмитром Медведєвим. Наші ж ЗМІ повинні доносити до найширшої уваги суспільства цю готовність.

В умовах віртуальної «газової війни» з Росією можна та необхідно максимально використовувати також ту обставину, що «проросійська» опозиція в Україні, групи впливу Москви та лобіювання її інтересів в Україні роззброєні та поослаблені. Вельми складно в цих обставинах пояснити, зокрема, чому із-за імперської політики Кремля можуть опинитися без тепла ветерани Великої Вітчизняної війни в Україні або ті ж проросійські орієнтовані громадяни Криму, про яких так печється Кремль і всі «кримостурбовані» політики зразка Лужкова, Маркова або Затуліна.

В разі ж, якщо Москва продовжить і далі шантажувати Україну, Президент України може виступити із зверненням до нації, в якому буде відрито названі цілі Росії та (головне) підтверджені гарантії безперебійного забезпечення газом всього населення країни та його транзиту до Європи. Так, Президент вже посилав подібний месідж європейським країнам, але в певні періоди часу ніщо не може порівнятися по силі дії з прямим зверненням до нації. Звичайно, якщо це звернення буде направлене на консолідацію сил, а не на чергові політичні «розбірки».

До речі, про «розбірки»

Як відомо, немає худа без добра. «Добро» в нашому випадку може полягати в тому, що провідні політичні сили України, хоч би з відчуття самозбереження, хоч би вимушено, але займуть консолідовану позицію до газової експансії Росії. Тим самим реалізується гасла про те, що «державність України вища цінність не тільки для політиків влади, але й для всього бізнесу, для всього суспільства».

До речі, українські бізнесмени повинні, нарешті, зрозуміти, що в разі реалізації українських планів Кремля, для кожного з них стає реальністю повторення долі Ходорковського, при цьому навіть зручності в камері світять не всім. Отже захистити себе ми можемо та повинні самі. Європа, судячи по заявах керівництва провідних газових компаній європейських країн, вже зуміла захистити своїх громадян і провела диверсифікацію енергетичних постачань із Росії. Отже сподіватися доводиться на свої сили.

P.S. Автор цих рядків свідомо провокує читачів. Але тільки з однієї причини. Я реаліст. Шістнадцять років працюю на журналістському терені в Москві та смію стверджувати, що нинішня російська влада – це не наївні люди, а жорсткі прагматики, в своїй більшості представники силових структур, спецслужб. Вони недоторканні та створили власну корпоративну державу. Путінсько - Медведєвська влада зуміла сформувати домінуюче в російській громадській думці уявлення про те, що Україна - це «падаюча країна», недружня держава, якою управляють неадекватні політики. Зробити з України маріонеткову державу – це не тільки ідеологічна, але й практична мета нинішньої російської політики. На це кинуті всі ресурси багатої Росії – політичні, енергетичні та інформаційні.

Джерело - сайт http://www.unian.ua
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Владислав
Коренной Житель


Возраст: 16
Зодиак: Козерог
Зарегистрирован: 01.10.2008
Сообщения: 728
Откуда: от мамы с папой

СообщениеДобавлено: Чт Янв 08, 2009 10:44 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

приведу ссылку на мой комментарий на информациооном портале, по поводу "газового" цирка - http://news.nswap.info/?p=15566
_________________
Не стало народа, вместо него хрюкало оболваненное скопище своекорыстных индивидуумов, объединенных только общими праздниками.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Пт Янв 09, 2009 10:30 am    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

знайшов яку посилку давати - типовий нацистсько-шовіністичний сайт-розплідник

позиція адміну: "давайте не будем друг на друга(украинцы vs русские) гнать! мы один народ!" - яскраве цьому підтвердження
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Владислав
Коренной Житель


Возраст: 16
Зодиак: Козерог
Зарегистрирован: 01.10.2008
Сообщения: 728
Откуда: от мамы с папой

СообщениеДобавлено: Пт Янв 09, 2009 2:52 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

администрация сайта процитировала мой коментарий на эту тему - http://news.nswap.info/?p=15563&cp=1#comments

Владислав Вадимыч - это я.
и если я в чем-то не прав - прошу конструктивной критики.
_________________
Не стало народа, вместо него хрюкало оболваненное скопище своекорыстных индивидуумов, объединенных только общими праздниками.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Пт Янв 09, 2009 7:28 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Українці і росіяни - це два різних народи (м'яко кажучи). Стверджувати зворотнє - це великодержавний російський шовінізм (м'яко кажучи).
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Владислав
Коренной Житель


Возраст: 16
Зодиак: Козерог
Зарегистрирован: 01.10.2008
Сообщения: 728
Откуда: от мамы с папой

СообщениеДобавлено: Пт Янв 09, 2009 8:21 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Цитата:
Українці і росіяни - це два різних народи (м'яко кажучи).

слова.
хочу видеть цифры, статистку, что угодно.
сравнение генетического кода - вполне устроит.

Цитата:
Стверджувати зворотнє - це великодержавний російський шовінізм (м'яко кажучи)

я ставил интересы РФ выше интересов Украины? или может быть я сказал что украинцы менее полноценные чем россияне? или еще что-то?
_________________
Не стало народа, вместо него хрюкало оболваненное скопище своекорыстных индивидуумов, объединенных только общими праздниками.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Меломан
Горожанин


Возраст: 32
Зодиак: Козерог
Зарегистрирован: 19.11.2007
Сообщения: 183
Откуда: Артёмовка-village

СообщениеДобавлено: Вт Янв 13, 2009 9:17 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Як існують теми однакові на різних форумах, то чому б і пост однаковий не був!

Погодтесь, що коли з вами не сперечаються, дискусія має вигляд не дискусії, а перемивання кісток!

Тернопіль писал(а):
Пам’ятаєте, що під гаслом «Примушення до миру» розпочалася російська агресія проти Грузії в серпні 2008 року.


Європейський союз зробив офіціальну заяву, в якій було визнано, що Грузія перша ввела війська у Цхінвалі! Є письмова і усна заяви! Тобто росія діяла тут аж ніяк не в своїх інтересах!

Тернопіль писал(а):
В своїх геополітичних надіях Москва «тисне на газ», вважаючи його своєю головною політичною зброєю


Головна російська компанія потерпає від колосальних збитків! Видобувні скважини закривають!
Хіба це козир?
Втрата репутаціїї надійного поставщика газу! Недостача в бюджет із за європейського газу, при світовій то кризі!
Хіба це козир?
Тернопіль писал(а):
Насправді газодобувна галузь Росії (її головний європейський козир і «національне надбання») дуже уразлива, оскільки її добробут повністю залежить від можливості продавати здобутий газ.

Що написали, те й спростували!

Тернопіль писал(а):
Що може протиставити цьому Україна?

Що могла Україна, вже зробила! Вона почала інформаційну війну?; вона її схотіла?; вона її програла!
Хотіли свободу слова? Маєте! Хаяли росіян усюди і завжди? Маєте!
Хотіли ресурси по світовим цінам? Маєте? Чого ж ви ще й незадоволені!?

Врешті-решт газ не Український, що ми за нього так трусимось!

Тернопіль писал(а):
Саме тому спічрайтери сформулювали для президента РФ Дмитра Медведєва тезу про «слабкість української влади», яку він поспішно озвучив.


Слабкість України в президенті, за якого на майдані горло рвали! Сидів би і не рипався, хочаб ради країни! Якого він у Грузію поліз? От і маємо! Якого він хрести всі на Росію направив, що до річниці голодомору поставлені були?(Про живих не думає, а на мертвих піарится) Ситуація, яку Президент і ко. зробила в країні за 4 роки хіба не геноцид Українського народу!? І де він зараз!? В карпатах на лижах катається!

Тернопіль писал(а):
Є ще один мотив хамської поведінки офіційної Москви. «Хамської» тому, що тільки Кремль додумався на всіх російських телеканалах, що працюють в Україні, демонстративно вимикати газові запальники Бунзена в прямому ефірі, а «Газпром» не поскупився на строчку реклами протягом доби про нібито газові борги України. В Білокам'яній не сумніваються, що майбутні вибори Президента України та позачергові парламентські вибори є унікальним шансом для «колонізації» України. Кремль продовжує активно фінансувати та інформаційне підтримувати добре відомі експертам, журналістам і владі маргінальні в Україні, проросійські партії та рухи.


Іде інформаційна війна! А чи не задумувались ви, чому секретні цифри підприємств і взагалі України, наші політики раптом винесли в народ? Різні там "СВОБОДИ" аж кишать дизінформацією для наших довірливих людей, що вважають себе важелем в політиці! СМІХ! З покон віків політика була справою політиків! НАМ НАШІ ТАКОЖ ВІШАЮТЬ ЛАПШУ НА ВУХА! ВОНИ СПОДІВАЮТЬСЯ НА СТАРУ СИСТЕМУ, АЛЕ З ЮРБОЮ ДЕМОНСТРАНТІВ НЕ ВИПЛИВЕШ ІЗ МІЖНАРОДНОЇ ПРОБЛЕМИ!

Тернопіль писал(а):
Завдання України – «перевернути» ситуацію. Умови та формулу конфлікту повинна визначати не Росія (як вона це сьогодні грубо та цинічно робить), а Україна.


А ОТ ЦЕ ВЖЕ ЗОВСІМ СМІШНО! Україна раз уже спробувала ситуацію в руки і отримала 450$ ціни замість 250$! А ЯКЩО ВСІ ТАК БАЖАЄТЬ БУТИ ВСЮДИ ГОЛОВНИМИ, ТО РОБІМО ПЕРЕВОРОТ!
ЗОСТАНЕМОСЬ ЗОВСІМ БЕЗ ГАЗУ! УКРАЇНА ЛИШЕ ПОСЕРЕДНИК МІЖ ЄВРОПОЮ ТА РОСІЄЮ І ЯКЩО НЕ ХОЧЕ ЛИШИТИСЯ І ЦЬОГО МІЗЕРНОГО ЗАРОБІТКУ, КРАЩЕ БУТИ ЛОЯЛЬНІШИМИ!

Тернопіль писал(а):
Шістнадцять років працюю на журналістському терені в Москві та смію стверджувати...

Ви як журналіст, берете участь у інформаційній війні викладуючи таку інформацію на форум!
Я як журналіст - другокурсник стверджую, що ви нав'язали цю думку багатьом, хто продивлявся цю щаблину форуму! А думка формується з анлізу різнопланової інформації(Я думаю ви це знали)! Саме тому я зараз виступаю за "проросійську сторону"! Цікаво буде взнати мою думку про "проукраїнську сторону" - ВИКЛАДІТЬ НА ФОРУМ щось в захист Росіїї!

Тернопіль писал(а):
Шістнадцять років працюю на журналістському терені в Москві та смію стверджувати, що нинішня російська влада – це не наївні люди, а жорсткі прагматики, в своїй більшості представники силових структур, спецслужб. Вони недоторканні та створили власну корпоративну державу.

Ці люди не пробивались в владу з "дев'ятьма класами освіти"!
І що радує, мета їх хоч і згубна для декого, але для країни! А в той час наші політики бажають набити гаманець і відбрехатись від скоєних злочинів!
Дякую за проявлену увагу!
_________________
Життя - музика! Заміксуй та насолоджуйся!
Багато бажаєш - мало отримаєш
Мало бажаєш - нічого не отримаєш
Нагло добивєшся - отримаєш більше, ніж бажаєш!
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
MEZZ@
Коренной Житель


Возраст: 43
Зодиак: Водолей
Зарегистрирован: 22.10.2007
Сообщения: 711
Откуда: АР Крым & Мерефа

СообщениеДобавлено: Вт Янв 13, 2009 9:35 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Меломан,Cool +1000
_________________
Обходя грабли-мы теряем драгоценный опыт!
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
LehaLexus
Градостроитель


Возраст: 37
Зодиак: Близнец
Зарегистрирован: 24.10.2007
Сообщения: 1192
Откуда: Артёмовка-сити

СообщениеДобавлено: Вт Янв 13, 2009 10:06 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

premium писал(а):
Українці і росіяни - це два різних народи (м'яко кажучи). Стверджувати зворотнє - це великодержавний російський шовінізм (м'яко кажучи).

Русские и татары - тоже два разных народа, но прекрасно уживаются в России. Греки и болгары - два разных народа, но прекрасно уживаются в Одесской области вместе с украинцами.
Вам не кажется, что ваши лозунги не актуальны?
Меломан, что тут добавить...так держать
_________________
Правый всегда прав, из двух правых прав тот правый, который правее.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Ср Янв 14, 2009 3:50 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

LehaLexus писал(а):
premium писал(а):
Українці і росіяни - це два різних народи (м'яко кажучи). Стверджувати зворотнє - це великодержавний російський шовінізм (м'яко кажучи).

Русские и татары - тоже два разных народа, но прекрасно уживаются в России. Греки и болгары - два разных народа, но прекрасно уживаются в Одесской области вместе с украинцами.
Вам не кажется, что ваши лозунги не актуальны?


Але нікому в голову не приходить татар і греків назвати одним народом. А якщо називають, значить знову виношують брудні шовіністичні плани.
Протидія фашизму, комунізму, шовінізму і нацизму завжди актуальні.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Ср Янв 14, 2009 4:02 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Меломан писал(а):
Тернопіль писал(а):
Пам’ятаєте, що під гаслом «Примушення до миру» розпочалася російська агресія проти Грузії в серпні 2008 року.


Європейський союз зробив офіціальну заяву, в якій було визнано, що Грузія перша ввела війська у Цхінвалі! Є письмова і усна заяви! Тобто росія діяла тут аж ніяк не в своїх інтересах!


Ми і без Євросоюзу бачили, що Грузія діяла на своїй території. Чого це Росія діяла не в своїх інтересах? Росія завжди діє в своїх інтересах, особливо на чужих територіях.


Меломан писал(а):
Тернопіль писал(а):
В своїх геополітичних надіях Москва «тисне на газ», вважаючи його своєю головною політичною зброєю


Головна російська компанія потерпає від колосальних збитків! Видобувні скважини закривають!
Хіба це козир?
Втрата репутаціїї надійного поставщика газу! Недостача в бюджет із за європейського газу, при світовій то кризі!
Хіба це козир?


Росія потерпає від низьких цін на нафту, до того ж Європа мала намір вимагати закономірно зниження цін на газ, що вже загрожувало колапсом російської економіки. Тому було вирішено шантажнути Європу, щоб навіть думки про зниження цін не було, а стрілочником без варіантів Росія призначила непокірну Україну. Також припинення поставки газу через Україну - це ще один аргумент для пришвидшення будівництва обхідних трубопроводів, які без європейського сприяння неможливі. Ще один московський інтерес - якомога більше нашкодити українській економіці і як наслідок - повернення до влади в Україні російської п'ятої колони.

Меломан писал(а):
Тернопіль писал(а):
Що може протиставити цьому Україна?

Що могла Україна, вже зробила! Вона почала інформаційну війну?; вона її схотіла?; вона її програла!
Хотіли свободу слова? Маєте! Хаяли росіян усюди і завжди? Маєте!
Хотіли ресурси по світовим цінам? Маєте? Чого ж ви ще й незадоволені!?

Врешті-решт газ не Український, що ми за нього так трусимось!


А що може протиставити Україна, коли насправді є лише пів України, а друга половина виконує функцію рупора російської пропаганди. Але навіть так Україна аж ніяк не програла, бо не все вирішує нагла пропаганда і бабло. В Україні і в Європі вцілому достатньо розумних і адекватних людей, щоб розібратись в ситуації.
До чого тут свобода слова? Ага, і всі обіжають тендітну Росію, а вона ж така кришталево чиста, так гарно до всіх ставиться, ні на чиї землі не зазіхає, ні в чиї внутрішні справи не втручається, а найбільше любить Україну і українську мову... та що там казати, ангельська країна.
І хто це хотів ціну 450$ ? Єдине забули, що російського газу без української труби не існує.

Меломан писал(а):
Тернопіль писал(а):
Саме тому спічрайтери сформулювали для президента РФ Дмитра Медведєва тезу про «слабкість української влади», яку він поспішно озвучив.


Слабкість України в президенті, за якого на майдані горло рвали! Сидів би і не рипався, хочаб ради країни! Якого він у Грузію поліз? От і маємо! Якого він хрести всі на Росію направив, що до річниці голодомору поставлені були?(Про живих не думає, а на мертвих піарится) Ситуація, яку Президент і ко. зробила в країні за 4 роки хіба не геноцид Українського народу!? І де він зараз!? В карпатах на лижах катається!


Звичайно президент виявився слабким, хто ж думав, що так діоксин сильно подіє (я не жартую). Але навіть так він нічим не гірший президент, ніж в інших країнах. В Грузію полізла Росія. А нормальні країни засудили російську агресію. Лише терористи хамасу, Гондурас (чи Нікарагуа) і російські маріонетки підтримали Росію (в тому числі Янукович).


... далі буде
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
LehaLexus
Градостроитель


Возраст: 37
Зодиак: Близнец
Зарегистрирован: 24.10.2007
Сообщения: 1192
Откуда: Артёмовка-сити

СообщениеДобавлено: Чт Янв 15, 2009 1:42 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

premium писал(а):
Протидія фашизму, комунізму, шовінізму і нацизму завжди актуальні.

Вам не кажется, что ваши нападки на русскоязычных украинцев - это есть нацизм?
_________________
Правый всегда прав, из двух правых прав тот правый, который правее.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Владислав
Коренной Житель


Возраст: 16
Зодиак: Козерог
Зарегистрирован: 01.10.2008
Сообщения: 728
Откуда: от мамы с папой

СообщениеДобавлено: Чт Янв 15, 2009 6:52 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Цитата:
Вам не кажется, что ваши нападки на русскоязычных украинцев - это есть нацизм?

это фашизм.
нацизм - немножко другое.
_________________
Не стало народа, вместо него хрюкало оболваненное скопище своекорыстных индивидуумов, объединенных только общими праздниками.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Чт Янв 15, 2009 9:36 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

LehaLexus писал(а):
premium писал(а):
Протидія фашизму, комунізму, шовінізму і нацизму завжди актуальні.

Вам не кажется, что ваши нападки на русскоязычных украинцев - это есть нацизм?
російськомовних українців не існує Very Happy бувають лише русифіковані украінци
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
premium
Горожанин




Зарегистрирован: 23.01.2008
Сообщения: 390

СообщениеДобавлено: Чт Янв 15, 2009 9:37 pm    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Владислав писал(а):
Цитата:
Вам не кажется, что ваши нападки на русскоязычных украинцев - это есть нацизм?

это фашизм.
нацизм - немножко другое.


фашизм - це русифікація українців
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов -> Политика Часовой пояс: GMT + 2
На страницу 1, 2  След.
Страница 1 из 2

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах